середа, 24 листопада 2021 р.

Відкрита виховна справа "День пам'яті жертв Голодомору"

    Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932-1933 років, історія не знає. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства.
   24 листопада 2021 року в Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки  пройшла відкрита  виховна справа до Дня пам’яті жертв Голодомору. Класний  керівник Горбаль Галина Петрівна разом із здобувачами освіти групи №13  вшанували пам'ять загиблих. Горбаль Галина розповіла, що Голодомор 1932–33 років є найбільшою історичною катастрофою України ХХ ст. Голодомор 1932–1933 рр. був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого більшовицькою владою терору голодом, тобто геноцидом.
   В Україні є давній звичай – у пам’ять про померлу людину запалюють свічку. І щороку в Україні у четверту суботу листопада на пам’ять про тих людей, які померли з голоду, запалюють свічки. Класний керівник запропонував здобувачам освіти підтримати всеукраїнську акцію «Запали свічку».












Немає коментарів:

Дописати коментар